Datum: 27/10/2018

Het eindejaar nadert en in veel bedrijven staat vaak de inventaris of stocktelling op het programma. Is dat in jouw bedrijf ook zo? De vraag is dan: zijn jouw medewerkers klaar voor de inventaris?

SchaarliftInventarisBij het inventariseren van de voorraad wordt immers heel vaak gebruik gemaakt van hoogwerkers. Daarbij vergeet men vaak dat bij het gebruik van deze arbeidsmiddelen een adequate opleiding voor de medewerkers verplicht is. Zeker wanneer gebruik wordt gemaakt van schaarliften wordt dikwijls gedacht “een kind kan de was doen”, maar ook schaarliften zijn net als kniktelescopen of andere hoogtewerkers niet zonder gevaar.

We merken trouwens in de praktijk dat veel mensen niet happig zijn om zomaar in een toestel te stappen dat hen naar nieuwe hoogtes voert. Stel je maar voor dat je niet 100% zeker bent van hoe zo een schaarlift werkt, je gebruikte die nog niet vaak of nog nooit, en ineens sta je op een platform 6 meter boven de begane grond.

Een adequate opleiding

Wanneer werknemers gebruik maken van mobiele arbeidsmiddelen, is een werkgever verplicht een adequate opleiding te voorzien. Je mag dit als werkgever zelf doen, maar De Nestor heeft het geven van opleidingen als core-business en een ruime ervaring in trainingen hoogwerker. Een opleiding hoogwerker kan gevolgd worden in een open opleiding met vrije inschrijving, of een docent van De Nestor kan op het bedrijf langskomen om een aantal personen tegelijk op te leiden.

Een opleiding hoogwerker is niet alleen een wettelijke verplichting, maar zorgt er in de praktijk ook vaak voor dat medewerkers met een geruster gemoed aan de slag gaan en efficiënter werken.

De open opleidingen kunnen geraadpleegd worden via onze online opleidingskalender, voor in-company opleidingen zijn wij niet verder dan ons contactformulier.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht