Wettelijk kader

En opleiding evacuatie en brand redt levens, klop aan bij De NestorBoek III, Titel 3 van de Codex over het welzijn op het werk maakt een  risicoanalyse brand verplicht. Op basis van de resultaten ervan neemt de werkgever preventiemaatregelen. Daarnaast legt het KB een aantal specifieke maatregelen op. Zo moet iedere werkgever een brandbestrijdingsdienst oprichten en procedures ontwikkelen voor evacuatie. Het volgen van een opleiding evacuatie en brand is een must voor elk bedrijf dat de veiligheid van zijn personeel wil verhogen.

Opleiding evacuatie en brand

Onze opleiding evacuatie en brand focust op:

  • preventie,
  • het voorkomen van brand,
  • het voorkomen van schade,
  • en het ingrijpen bij het begin van brand.

De opleiding evacuatie en brand bestaat uit:

  • eenvoudige informatiesessies over evacuatie,
  • initiaties over het gebruik van kleine blusmiddelen,
  • basisopleidingen brandbestrijdingsdienst,
  • gespecialiseerde opleidingen zoals blind lopen, redding uit besloten ruimte …

Mobiele opleidingsunit

En opleiding evacuatie en brand redt levens, klop hiervoor aan bij De Nestor

De Nestor beschikt over een mobiele opleidingsunit waarmee we de opleiding evacuatie en brand in je bedrijf kunnen organiseren. Deze mobiele unit is uitgerust met diverse simulaties. Daarmee daagt hij de deelnemers na een theoretische uiteenzetting uit om correct te reageren.

Praktijkcentrum

De open opleiding vindt plaats in het multifunctioneel praktijkcentrum in Gent (Mariakerke). Daar kan je in de oefenruimte werken met diverse blusmiddelen zoals poeder, schuim en CO2. Voor de open opleiding kan je terecht op ons opleidingsportaal.

En opleiding evacuatie en brand redt levens, klop hiervoor zeker aan bij De Nestor

Realistisch oefenen in onze opleiding evacuatie en brand

Specialisten van De Nestor hebben een ruime ervaring in het organiseren van realistische brand- en evacuatie-oefeningen. Als de jaarlijkse evacuatie-oefening niets meer is dan een verplicht nummertje, dan gaat de kans om iets te leren verloren. Door gebruik te maken van realistische oefenscenario’s worden evacuatie-oefeningen boeiende leermomenten.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze opleiding eerste hulp?

De Nestor geeft ook advies

Bij De Nestor kan je ook terecht voor advies door één van onze consultant-preventieadviseurs. Heb je vragen over de risicoanalyse brand, het brandpreventiedossier, een signalisatie audit of het intern noodplan, neem dan snel contact op.