ACHTERLIGGEND KADER

De huidige bestelwagens hebben betere motoren, isolatie, rij-eigenschappen en luxe, en moeten daardoor niet meer onderdoen voor personenwagens. De combinatie van personen- en ladingvervoer maken bestelwagens geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden. Ze worden dan ook in tal van sectoren ingezet. Jammer genoeg zorgen bestelwagens vaak voor hinder door ongevallen en ladingverlies. De menselijke en materiële schade bij ongevallen met bestelwagens is zeer groot en wordt vaak onderschat. Om het aantal schadegevallen en ongelukken te verminderen wil De Nestor mensen bewust maken door hen te informeren. Maar ook door hen opleidingen voor bestelwagenchauffeurs aan te bieden.

Opleidingen voor bestelwagenchauffeurs zijn nodig, en vind je bij De NestorOPLEIDINGEN VOOR BESTELWAGENCHAUFFEURS

We hebben tal van gesprekken achter de rug met preventieadviseurs uit diverse sectoren zoals de bouwsector. Op basis daarvan hebben we de volgende opleidingen voor bestelwagenchauffeurs samengesteld.

  • Defensief rijden met een bestelwagen
  • Ladingbeveiliging voor bestelwagens en aanhangwagens
  • Opfrissen van de wegcode
  • Gedrag bij een ongeval en invullen van het Europees aanrijdingsformulier
  • Heffen en tillen van lasten door de bestelwagenchauffeur

Dergelijke opleidingen hebben een bewezen positieve invloed op de schadestatistieken. Dat wordt aangetoond door de ervaringen van vlootbeheerders bij leasingmaatschappijen en schadebeheerders bij verzekeringsmaatschappijen.

OP MAAT VAN JOUW BEDRIJF

De opleidingen voor bestelwagenchauffeurs bieden we aan op maat van jouw bedrijf. Daarnaast organiseren we ook regelmatig open opleidingen met vrije inschrijving. Meer informatie over de open opleidingen vind je op ons opleidingsportaal.

Interessant leesvoer voor jou

Ben je geïnteresseerd in het artikel “Abnormaal veel ongevallen met bestelwagens: bestelwagens veilig begrenzen” (De Mol, Johan, Vlassenroot, S., & Allaert, G. (2009). Abnormaal veel ongevallen met bestelwagens: bestelwagens veilig begrenzen? VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), (158), 26–30.) Dit  artikel toont aan de hand van ongevallenstatistieken aan dat bestelwagens geen goede zaak zijn voor de verkeersveiligheid. Vooral op de autosnelwegen springt hun onveiligheid in het oog. Terwijl het globale cijfer voor alle letselongevallen in de periode 1991-2007 steeg met 26%, nam het aantal letselongevallen met een bestelwagen in die periode met meer dan 83% toe.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze opleiding vakbekwaamheid?