AANBOD OPLEIDINGEN CHAUFFEURS

Het aanbod opleidingen voor professionele bestuurders is zeer uitgebreid. Naar welke opleiding ben jij op zoek?

  • Nascholing vakbekwaamheid (Code 95)
  • ADR (vervoer van gevaarlijke goederen)
  • Gericht op chauffeurs van bestelwagens

Onze chauffeursopleidingen hebben slechts één doel: samen veilig onderweg zijn

In België zijn er ongeveer 850.000 vrachtwagens, bestelwagens en bussen ingeschreven. De chauffeurs van deze voertuigen komen uit alle sectoren: distributie, groothandel, industrie, constructie, personenvervoer, bouw, grondwerken, onderhoud … Sommigen hebben het voertuig nodig om hun werk te kunnen uitvoeren, bij anderen is rijden met het voertuig hun hoofdbezigheid. Eén ding hebben ze gemeen: ze delen allemaal dezelfde wegen. Degelijke chauffeursopleidingen zijn dan ook cruciaal om de veiligheid op de weg te garanderen. Voor zo’n degelijke opleidingen voor chauffeurs zit je goed bij De Nestor, want ook chauffeurs vormen we in veiligheid.

Vakbekwaamheid beroepschauffeurs

chauffeursopleidingen of opleidingen voor chauffeurs, je vindt ze bij De Nestor De sinds 2008/2009 verplichte vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs heeft tot doel de verkeersveiligheid in het algemeen te verhogen en de arbeidsveiligheid van de chauffeur in het bijzonder. Beroepschauffeurs moeten naast een rijbewijs ook beschikken over de kwalificatie vakbekwaamheid (ook wel code 95 genoemd). Tot 2008/2009 konden zij de vakbekwaamheid behalen door ervaring. Nadien moesten ze die vakbekwaamheid behalen door het afleggen van een examen. Om de vakbekwaamheid te behouden moeten zij per periode van vijf jaar 35 uur opleiding volgen.
Lees meer de nascholingen vakbekwaamheid code 95.

Vervoer van gevaarlijke goederen: ADR

Opleidingen ADR voor chauffeurs van vrachtwagens collivervoer en tankvervoerIn onze opleidingen voor chauffeurs besteden we ook aandacht aan het vervoer van gevaarlijke goederen. Dat is logischerwijze onderworpen aan een strenge reglementering. Niet alleen moeten houders, verpakkingen en voertuigen voortdurend aan alle eisen voldoen. Ook chauffeurs en iedereen die betrokken is bij het vervoer moet een adequate opleiding hebben gevolgd. Klik hier voor meer informatie over de ADR opleidingen.

 

Chauffeursopleidingen of opleidingen voor chauffeurs, je vindt ze bij De Nestor

Opleidingen voor chauffeurs van bestelwagens

Voor het besturen van een bestelwagen volstaat vaak een rijbewijs B, maar beschikt de chauffeur daarmee ook alle nodige vaardigheden om met een bedrijfsvoertuig de weg op te gaan? Een bestelwagen is geen personenwagen. Om veilig te kunnen rijden met een bestelwagen moet je bijvoorbeeld meer aandacht hebben voor het zekeren van de lading. Lees meer over de opleidingsaanbod specifiek gericht op de bestelwagenchauffeur.

Intern rijbewijs

opleiding intern rijbewijs voor terminal trekkerSoms worden grote en zware voertuigen zoals vrachtwagens enkel gebruikt op een bedrijventerrein. Denk daarbij aan de zogenaamde terminaltrekkers die binnen het bedrijf gebruikt worden om opleggers te verplaatsen. Ook de vrachtwagens die door de magazijnmedewerkers verplaatst worden om geladen en gelost te worden horen hierbij. De Nestor biedt gespecialiseerde opleidingen aan voor het behalen van een zogenaamd intern rijbewijs. Op deze pagina vind je meer informatie.

Vragen?