In België zijn er ongeveer 850.000 vrachtwagens, bestelwagens en bussen ingeschreven. De chauffeurs van deze voertuigen komen uit alle sectoren: distributie, groothandel, industrie, constructie, personenvervoer, bouw, grondwerken, onderhoud … Sommigen hebben het voertuig nodig om hun werk te kunnen uitvoeren, bij anderen is rijden met het voertuig hun hoofdbezigheid. Eén ding hebben ze gemeen: ze delen allemaal dezelfde wegen. Degelijke chauffeursopleidingen zijn dan ook cruciaal om de veiligheid op de weg te garanderen. Voor zo’n degelijke opleidingen voor chauffeurs zit je goed bij De Nestor, want ook chauffeurs vormen we in veiligheid.

Onze chauffeursopleidingen hebben slechts één doel: samen veilig onderweg zijn

Vakbekwaamheid beroepschauffeurs

chauffeursopleidingen of opleidingen voor chauffeurs, je vindt ze bij De Nestor De sinds 2008/2009 verplichte vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs heeft tot doel de verkeersveiligheid in het algemeen te verhogen en de arbeidsveiligheid van de chauffeur in het bijzonder. Beroepschauffeurs moeten naast een rijbewijs ook beschikken over de kwalificatie vakbekwaamheid (ook wel code 95 genoemd). Tot 2008/2009 konden zij de vakbekwaamheid behalen door ervaring. Nadien moesten ze die vakbekwaamheid behalen door het afleggen van een examen. Om de vakbekwaamheid te behouden moeten zij per periode van vijf jaar 35 uur opleiding volgen.
Lees meer de nascholingen vakbekwaamheid code 95.

Vervoer van gevaarlijke goederen: ADR

In onze opleidingen voor chauffeurs besteden we ook aandacht aan het vervoer van gevaarlijke goederen. Dat is logischerwijze onderworpen aan een strenge reglementering. Niet alleen moeten houders, verpakkingen en voertuigen voortdurend aan alle eisen voldoen. Ook chauffeurs en iedereen die betrokken is bij het vervoer moet een adequate opleiding hebben gevolgd. Klik hier voor meer informatie over de ADR opleidingen.

Chauffeursopleidingen of opleidingen voor chauffeurs, je vindt ze bij De NestorOpleidingen voor chauffeurs van bestelwagens

Voor het besturen van een bestelwagen volstaat vaak een rijbewijs B, maar beschikt de chauffeur daarmee ook alle nodige vaardigheden om met een bedrijfsvoertuig de weg op te gaan? Een bestelwagen is geen personenwagen. Om veilig te kunnen rijden met een bestelwagen moet je bijvoorbeeld meer aandacht hebben voor het zekeren van de lading. Lees meer over de opleidingsaanbod specifiek gericht op de bestelwagenchauffeur.

 

VAKBEKWAAMHEID
ADR
BESTELWAGENS

De weg van en naar het werk

Chauffeursopleidigen of opleidingen voor chauffeurs, je vindt ze bij De NestorWe focussen niet alleen op chauffeursopleidingen, maar hebben ook aandacht voor de fietsende werknemers. Op je fiets springen om te gaan werken heeft veel voordelen, voor jezelf of je werkgever én voor de gemeenschap in zijn geheel. Je verliest geen tijd meer met het zoeken van een parkeerplaats. Bovendien werd al meermaals aangetoond dat je tijdens de spits veel sneller bent dan met de wagen. Fietsen is trouwens dé manier om in vorm te blijven. Een werknemer `in vorm’ is een grote winst voor het bedrijf. Door regelmatige lichaamsbeweging geraak je immers makkelijker je stress kwijt en ben je beter bestand tegen onder andere cardiovasculaire ziekten. Meer weten over ons aanbod voor de fietsende werknemer?