WETTELIJK KADER

BA4 BA5 opleiding in het kader van de wet arei vind je bij De Nestor in GentDe werkgever moet de nodige opleiding verzekeren aan alle werknemers die met de werking, het onderhoud en de uitbating van de elektrische installatie belast zijn. De zogeheten BA4 BA5 opleiding, voorgeschreven in het AREI. Hij moet ook de nodige instructies geven om de risico’s verbonden aan het gebruik van een elektrische installatie te ondervangen. De werkgever houdt hierbij rekening met de opdrachten waarmee hij zijn werknemers belast.

Het AREI schrijft dus een ba4 ba5 opleiding voor bepaalde werknemers voor. De toegang tot de elektrische installaties moet exclusief voorbehouden zijn voor die werknemers die beschikken over de nodige bekwaamheid. Die bekwaamheid wordt gekenmerkt door de code BA4 (gewaarschuwde) of BA5 (vakbekwame). Je vindt een beschrijving van de classificatie BA4 BA5 in artikel 47 van het AREI.

BA4 BA5 OPLEIDING IN KADER VAN AREI

Kwaliteitsvolle BA4 BA5 opleiding in het kader van de wet arei vind je bij De Nestor in GentWe zijn zo gewoon om met elektriciteit om te gaan dat we niet meer stilstaan bij de risico’s ervan. Misschien is dat de reden waarom de regelgeving over elektrische installaties onvoldoende gekend is of weinig toegepast wordt. Heel veel werknemers en werkgevers stellen zich de volgende vragen:

  • Waarvoor precies is een attest BA4 BA5 nodig?
  • Wat is de inhoud van de BA4 BA5 opleiding?
  • Hoe lang zijn deze certificaten geldig?
  • Welke opleiding moet ik volgen?
  • Wat staat er precies in het AREI, de wettelijke voorschriften in verband met elektrische installaties?

De Nestor beantwoordt al je vragen over BA4 BA5 en de wet AREI

Experten van De Nestor staan bedrijven bij om al hun vragen te beantwoorden. Om veilig te werken aan elektrische installaties zijn  correcte werkmethodes nodig naast een goede organisatie. Iedereen in het bedrijf of de organisatie speelt hierbij een belangrijke rol:

 

  • werkgever,
  • hiërarchische lijn,
  • preventieadviseur
  • BA4/BA5 gecertificeerde werknemers.

Een BA5 gecertificeerde werknemer kan de gevaren die verbonden zijn aan de uit te voeren werkzaamheden zelf inschatten. Hij kan ook de maatregelen bepalen om de daaruit voortvloeiende risico’s te elimineren of tot een minimum te beperken. Een BA4 werknemer is voldoende opgeleid, kent de elektrische risico’s of kan taken uitvoeren onder toezicht van een BA5-opgeleide werknemer.

Aanbod BA4 BA5 opleiding ook in jouw bedrijf

De opleidingen BA4 BA5 bieden we zowel als open opleiding als in-company opleiding aan bij jou op het bedrijf. Het is echter de werkgever die na de opleiding verantwoordelijk is voor het toekennen van het attest van bekwaamheid BA4 of BA5.

Interesse in deze BA4 BA5 opleiding / AREI?

Ga naar het opleidingsportaal om de open opleidingen te ontdekken of neem contact op via onze contactpagina. Je vindt er alle mogelijke info over de BA4 BA5 opleiding en het AREI.

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze opleiding transport op de werkplaats?