Datum: 15/05/2022

De opleiding “VR Training Evacuatie en Brand” werd speciaal ontwikkeld voor bedrijven die door de impact van meer thuiswerken geconfronteerd werden met uitdagingen inzake de wettelijke verplichtingen met betrekking tot evacuatie en brand.

Doordat er meer van thuis uit wordt gewerkt, daalt de bezetting van de kantoren en zijn het vaak ook niet steeds dezelfde mensen die aanwezig zijn. Hierdoor zijn niet altijd medewerkers beschikbaar die weten hoe ze moeten ingrijpen bij het begin van brand, of hoe ze moeten reageren bij een evacuatie. Een voor de hand liggende oplossing is meer mensen opleiden, maar ook dit zorgt voor uitdagingen zoals kosten voor de opleiding, tijdsinvestering, mogelijkheid tot oefenen op locatie, enz.

Met de opleiding “VR Training Evacuatie en Brand” worden deze uitdagingen aangepakt.

Blended learning

e-learningDoor de combinatie van e-learning voor de theorie en virtual reality voor de praktijk, wordt de opleiding bijzonder efficiënt. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de VR sessie de e-learning in eigen tempo en wanneer het hen best schikt doornemen. Het gebruik van virtual reality voor de praktijk zorgt ervoor dat deze in kantoorgebouwen veilig georganiseerd kan worden.

De tijd die moet vrijgemaakt worden om medewerkers op te leiden is niet alleen beperkter, maar er is ook een grotere flexibiliteit. De VR praktijksessies worden per vier personen georganiseerd en duren twee uur. Dit zorgt voor een intense praktijkervaring waar voldoende tijd is om iedere deelnemer individueel te coachen naar veilig gedrag.

Door in te zetten op zowel e-learning als op live contact met een docent, wordt een goede kennisoverdracht verzekerd. De feedback van de aanwezige docent tijdens de praktijk zorgt ervoor dat de competenties om in te grijpen bij brand worden verworven.

Scenario training

VR Training Evacuatie en BrandHet gebruik van VR zorgt er ook voor dat deelnemers kunnen oefenen in verschillende scenario’s. De oefeningen blijven niet beperkt tot een bluspoging van een gesimuleerde brand, maar spelen zich af in realistische omgevingen zoals een archief of een parkeergarage. De feedback van de VR toepassing en van de docent gidsen de deelnemers door de scenario’s. Wanneer iets niet lukt, kan door een druk op de knop de oefening herhaald worden.

Groot succes

Deze moderne en efficiënte manier van opleiden slaat erg aan en de VR Training Evacuatie en Brand is een groot succes. De Nestor “Vormt in veiligheid” en wil door deze opleiding bijdragen aan meer veiligheid in de ondernemingen. Wil je ook in jouw bedrijf een VR Training Evacuatie en Brand organiseren? Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht