Datum: 25/09/2021

Voor de registratie van de nascholingen dienden de opleidingscentra voor code 95 gebruik te maken van Cronos. In deze toepassing moest iedere nascholing per deelnemer manueel ingegeven worden.  Doordat het systeem erg verouderd en tijdrovend was, schaft de overheid de opmaak van getuigschriften code 95 af. De registratie van de opleiding zal voortaan digitaal gebeuren en bestuurders zullen hun opleiding kunnen raadplegen via “Mijn burgerprofiel“.

De Vlaamse overheid laat weten dat de omschakeling naar het nieuwe systeem een belangrijke vertraging zal teweegbrengen bij het registeren van opleidingen.

Tijdens de omschakeling

Er zullen geen nascholingen geregistreerd kunnen worden van 10 november tot en met 14 november. Pas vanaf 15 november 2021 zullen er opnieuw opleidingen geregistreerd kunnen worden.

Na de omschakeling

Na registratie van de nascholing door het opleidingscentrum zullen deze onmiddellijk zichtbaar zijn in “Mijn burgerprofiel“. Opleidingscentra hebben echter 14 dagen tijd om deze registratie te voltooien.

Dit is een belangrijke wijziging ten opzichte van de huidige situatie waarbij de registratie quasi onmiddellijk zichtbaar was voor de gemeentebesturen. Bestuurders dienen met deze vertraging in de registratie rekening te houden bij de verlenging van het rijbewijs.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht