Datum: 02/09/2017

Voetbalclub KAA Gent heeft begin juli zijn nieuw oefencomplex in Oostakker op de Wolfputsite in gebruik genomen. Omdat KAA Gent veiligheid belangrijk vindt, werd De Nestor ingeschakeld voor het opmaken van een brandpreventiedossier en intern noodplan.

Het oefencomplex is een nieuwe stap in de steeds voortschrijdende professionalisering van de club. De eerste ploeg heeft het exclusieve gebruik van 2 natuurgrasvelden, waarvan één veld beschikt over veldverwarming, en over een ‘power hill’ waar opwarmings- en andere fysieke oefeningen kunnen plaatsvinden. Rond de ‘power hill’ is ook een looppiste voorzien.

Het witte gebouw met enkele blauwe accenten, pal in het midden van de voetbal- en trainingsvelden, springt in het oog. Op het gelijkvloers zijn de kleedkamers voor de medische en technische staf, een persconferentieruimte en een wellness met onder andere een revalidatiebad.

Op de eerste verdieping bevinden zich de burelen van verschillende stafleden, een eetruimte, een professionele keuken, een ontspanningsruimte en een fitnessruimte. De moderne fitnesszaal is voorzien van grote ramen die uitkijken op de oefenvelden. Zo kunnen revaliderende spelers volgen wat er buiten gebeurt en kan trainer Vanhaezebrouck zien wat ze binnen allemaal uitspoken.

Op de tweede verdieping zijn 42 slaapruimtes ingericht en een collectieve doucheruimte. Elke speler heeft zijn eigen slaapkamer die hij naar believen mag inrichten.

Risicoanalyse

Experten van De Nestor werkten nauw samen met de verantwoordelijken van het facility management en de techniek voor het opmaken van de risicoanalyses brand en evacuatie. Gezamenlijk werden de mogelijke scenario’s overlopen en de gepaste maatregelen opgesteld. Een online tool zorgt ervoor dat de informatie voor alle betrokkenen steeds up-to-date beschikbaar is.

Meer informatie over risicoanalyse brand, het brandpreventiedossier en het intern noodplan aanvragen kan via onze contactpagina.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht