Datum: 17/10/2020

Sinds dit jaar organiseert De Nestor in samenwerking met Haldex ook technische opleidingen vrachtwagens voor luchtdrukremmen, luchtvering en elektronische remsystemen.

Vrachtwagens en luchtdruk

Luchtdruksystemen zijn een belangrijk onderdeel van vrachtwagens, trekkers, aanhangers en opleggers. Bij luchtvering zorgt het samenpersen en ontspannen van lucht in een balg voor meer comfort en veiligheid. Luchtdrukremmen zorgen ervoor dat grote en zware voertuigen op een veilige en efficiënte manier tot stilstand kunnen worden gebracht.

Elektronische remsystemen

De introductie van elektronische besturing van remsystemen heeft gezorgd voor kortere reactietijden en remwegen en daardoor een verhoogde veiligheid op de weg.

Doelgroep

Mecaniciens vrachtwagens en werkplaatsmonteurs moeten een gedegen kennis hebben om aan deze systemen te kunnen werken. Vrachtwagenchauffeurs krijgen meer inzicht in de werking van hun vrachtwagen door het volgen van een basisopleiding.

Opleidingsaanbod

De nieuwe technische opleidingen voor mecaniciens en werkplaatsmonteurs worden georganiseerd als open opleidingen met vrije inschrijving.

Basiscursus luchtdrukremmen en luchtdrukvering
Elektronische remsystemen EB “Basis”
Elektronische remsystemen EB “Expert”

Een overzicht van alle opleidingsdata is te vinden op het online transportportaal. Je kan zien hoeveel vrije plaatsen er nog zijn en direct inschrijven voor een opleiding.

De opleidingen worden gegeven door experten van de firma Haldex die gespecialiseerd zijn in luchtdrukremmen en elektronische systemen voor commerciële voertuigen.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht