Datum: 23/03/2018

Laadkaai

De Vlaamse regering heeft midden november enkele wijzigingen in de wetgeving aangaande ladingzekering doorgevoerd. Vooral inzake verantwoordelijkheden heeft de regering duidelijkheid geschapen. Iedere partij in het volledige transportgebeuren weet nu veel gedetailleerder waarvoor hij ter verantwoording kan geroepen worden. Deze wetswijziging heeft ook gevolgen voor uw bedrijf want ze treft elke onderneming die goederen verstuurt.

Op 17 november 2017 verscheen in het staatsblad het besluit van de Vlaamse regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 wat betreft de ladingzekering. Het besluit voorziet een vervanging van art. 45bis. In dit artikel worden de verantwoordelijkheden van de verzender, verpakker, verlader, vervoerder en bestuurder strikt omschreven. Ook de informatieplicht van elke partij wordt in het besluit duidelijk omschreven.

De medeverantwoordelijkheid van de verlader is onmiskenbaar en het dient dan ook aanbeveling om de personen die instaan voor het verpakken van de goederen, het laden van de vrachtwagens en de planning van het transportgebeuren, een degelijke opleiding over ladingzekering te laten volgen.

Planning

Opleidingscentrum De Nestor kan u hierbij helpen en laat arbeiders en bedienden kennis maken met de regels van ladingzekering. Deze opleiding neemt een halve dag in beslag en kan uw bedrijf duizenden euro’s aan schade of boetes besparen.

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf doorgaan en zich specifiek richten naar uw noden. Neem vrijblijvend contact op voor verdere inlichtingen. Ook voor advies kan u bij ons terecht.

Op dinsdag 24 april 2018 en donderdag 24 mei 2018 van 8u30 tot 12u15 gaat deze opleiding voor planners en verzenders door in de lokalen van opleidingscentrum De Nestor te Mariakerke.

Op dinsdag 24 april 2018 en donderdag 24 mei 2018 van 12u45 tot 16u30 gaat deze opleiding voor magazijnmedewerkers door in de lokalen van opleidingscentrum De Nestor te Mariakerke.

De opleiding kost € 125,00 + BTW per deelnemer.

Met tussenkomst van de KMO-portefeuille komt dat op:

€ 75,00 + BTW voor een kleine onderneming of
€ 87,50 + BTW voor een middelgrote onderneming.

Inschrijven kan via het opleidingsportaal of via mail met vermelding van de gegevens van de cursisten

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht