Datum: 20/08/2020

Op 8 juli keurde de Europese Commissie het zogenaamde “Mobility Package” goed. Dat voert een aantal nieuwe regels in rond de tachograaf en de rij- en rusttijden. De nascholing vakbekwaamheid “Rij- en rusttijden – Tachograaf” werd dan ook aangepast. Schrijf hier in voor deze vernieuwde opleiding.

Mobility Package

Door dit nieuwe mobiliteitspakket worden de spelregels met betrekking tot de weekendrust gewijzigd en is er een uitbreiding van de afwijkingsmogelijkheden. De nieuwe wetgeving maakt ook de komst van een volgende generatie tachografen mogelijk.

Deze Europese regels wijzigt de afspraken voor zowel het nationaal- als internationaal vervoer, en is dus van toepassing voor alle voertuigen die tachograafplichtig zijn. Men verwacht overigens ook dat bepaalde nationale bepalingen met betrekking tot de tachograafplicht zullen wijzigen.

De Nestor heeft de opleiding “Rij- en rusttijden – Tachograaf” in het kader van de code 95, nascholingen vakbekwaamheid, aangepast zodat de deelnemers beschikken over de meest recente informatie.

De opleiding “Rij – en rusttijden – Tachograaf” maakt deel uit van thema 2 van de nascholingen vakbekwaamheid. Om de code 95 te verlengen moet een bestuurder minstens één opleiding uit iedere groep volgen.

De Nestor organiseert code 95 “Rij- en rusttijden – Tachograaf” als open opleiding in het opleidingscentrum te Gent of op locatie bij de klant.

Inschrijven voor de opleiding “Rij- en rusttijden – Tachograaf” kan makkelijk via het nieuwe transportportaal. Er is keuze tussen opleiding op zaterdag of gedurende de week.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht