Datum: 02/02/2018

Wie zich focust op de titel van de “Europese richtlijnen voor beste praktijken over het zekeren van lading voor wegtransport” zou denken dat deze voorschriften enkel van toepassing zijn op vervoerders en vrachtwagenbestuurders.

Niets is echter minder waar! In de richtlijnen lezen wij “Het wordt ten zeerste aangeraden verdere stappen te ondernemen de kennis van het personeel dat het laden en lossen uitvoert of het transport voorbereidt inzake ladingzekering te verbeteren, zowel in de vorm van gevraagde vakbekwaamheid als door een systeem van regelmatige herscholing.” Bedrijven krijgen dus het advies initiatieven te nemen voor opleidingen voor alle personeel dat betrokken is bij het laden, lossen en zekeren van een lading in de keten van het wegtransport.

Ervaring delen

Experten van De Nestor hebben een opleiding ontwikkeld waarin zij hun ervaring met ladingzekering willen delen met logistieke medewerkers: mensen die instaan voor het verpakken of stapelen van goederen, reachtruck en heftruck bestuurders, medewerkers van de verzendafdeling, enz. De docenten zijn gepokt en gemazeld in de praktijk en zijn goed geplaatst om het veilig verzenden van goederen te evalueren en hierover advies te geven.

Medeverantwoordelijkheid

Het belang van deze opleiding wordt duidelijk door de recente wetswijziging.

In een Besluit van de Vlaamse Regering over Art. 45 bis van de wegcode wordt de verantwoordelijkheid van de verzender van goederen expliciet vastgelegd: het vooraf bezorgen van informatie, de goederen omhullen met een stevige en onbeschadigde transportverpakking, de wrijvingsfactor van de goederen of de verpakking, het verdelen van de goederen over de laadvloer, enz.

Contacteer de klantenbegeleiding van De Nestor om meer te vernemen over deze belangrijke opleiding.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht