Datum: 22/02/2018

Eerste Hulp in het personenvervoer

AmbulanceBusDuizenden mensen maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer of genieten van het comfort van een reisbus. Chauffeurs in het personenvervoer hebben dan ook vaak de kans om geconfronteerd te worden met situaties waarin het correct verlenen van Eerste Hulp het verschil kan maken tussen leven of dood.

De Nestor heeft ruime ervaring in opleidingen Eerste Hulp voor bus- en carchauffeurs door de samenwerking met verschillende sectororganisaties. Vandaag biedt De Nestor deze module specifiek voor de categorie D aan voor organisaties die niet terecht kunnen bij de sectororganisaties, maar ook voor busbedrijven die instaan voor geregeld of ongeregeld vervoer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scholen die zelf het leerlingenvervoer organiseren.

De module Eerste Hulp in het personenvervoer brengt de deelnemers de basisbegrippen van Eerste Hulp bij en focust vooral op het herkennen van en ingrijpen bij levensbedreigende situaties. Uiteraard komt ook het verzorgen van kleine verwondingen aan bod. De opleiding bestaat uit een goede mix van theorie en praktijk, zodat de deelnemer na afloop vol vertrouwen kan ingrijpen in noodsituaties.

Wanneer u interesse zou hebben om deze module voor uw school of organisatie te organiseren, neem dan contact met de klantenbegeleiding.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht