Datum: 22/08/2017

In de regelgeving met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke goederen, ADR, RID, ADN en IMDG,  is  opgenomen dat iedereen die met gevaarlijke stoffen werkt gedegen instructies moet krijgen. Bij de ADR opleiding voor chauffeurs wordt in het ADR zelfs duidelijk omschreven wat tijdens deze opleiding behandeld moet worden en hoeveel tijd hieraan besteed moet worden. Jammer genoeg is dat niet zo voor de andere personen die met gevaarlijke goederen in contact komen (op uitzondering van de ADR veiligheidsadviseur).

Als iedereen die gevaarlijke goederen behandelt instructies dient te krijgen, dan  is dit niet alleen degene die de verpakkingen afvult met gevaarlijke stoffen of degene die de documenten voor het vervoer opmaakt, maar ook de heftruckchauffeur die de verpakkingen met gevaarlijke stoffen in een vrachtauto of container laadt.

Door de toenemende vraag naar een specifieke opleiding heeft De Nestor het ADR geïntegreerd in de modulaire opleidingen arbeidsveiligheid. Heftruckchauffeurs die gevaarlijke stoffen moeten laden, lossen en behandelen doorlopen dan volgend programma:

  • Module 1: Inleiding arbeidsveiligheid
  • Module 2: Intern transport
  • Module 3: Behandeling van ADR goederen
  • Module 4: Heftruck

Onze klantenbegeleiding helpt u graag verder om uw heftruckchauffeurs of andere logistieke medewerkers correct op te leiden. Klik hier voor het contactformulier.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht