Datum: 04/10/2018

Vandaag werd de opleidingsplanning voor het eerste semester 2019 online geplaatst. Meer dan 400 open opleidingen zijn nu online terug te vinden op ons opleidingsportaal.

Thema’s

De open opleidingen die doorgaan in ons opleidingscentrum te Gent (Mariakerke) worden gegroepeerd in drie verschillende thema’s.

Arbeidsveiligheid

StapelaarOnder de noemer arbeidsveiligheid zijn alle veiligheidsopleidingen terug te vinden die te maken hebben met het gebruik van arbeidsmiddelen. Op het portaal zijn deze gegroepeerd terug te vinden. Bij de opleidingen “intern transport” kan men heftruck, reachtruck en stapelaar terugvinden. Bij werken op hoogte zijn er de opleidingen hoogwerker, kniktelescoop, schaarlift, rolsteigers en ladders. De bouwplaatsmachines zoals graafmachine, verreiker en wiellader zitten ook samen onder één menu-item.

Opleidingen met betrekking tot specifieke risico’s zoals het manueel hanteren van lasten, werken met elektriciteit (BA4) en een spill-training voor personen die werken met chemische agentia, gevaarlijke producten of ADR goederen zijn ook in afzonderlijke rubrieken terug te vinden.

Bij de opleidingen welzijn en preventie vinden wij de basisvorming preventieadviseur niveau 3, de opleidingen hiërarchische lijn, verbindend leiding geven en een initiatie tot de welzijnswetgeving terug.

Noodsituaties

BlussersEfficiënt ingrijpen bij noodsituaties kan wel degelijk het verschil maken! Wie weet hoe te reageren bij levensbedreigende situaties of bij het begin van brand kan veel leed voorkomen. In het aanbod zijn de basisopleidingen “Eerste Hulp op het werk” en “Brandbestrijdingsdienst” terug te vinden, samen met de daarbij horende nascholingen. Daarnaast zijn er ook diverse initiaties Eerste Hulp, AED en kleine blussmiddelen beschikbaar om op die manier een grote groep medewerkers voor te bereiden op noodsituaties.

Chauffeurs

Door de wetswijziging in 2013 zijn de spelregels voor het verlengen van de basiskwalificatie beroepschauffeurs gewijzigd. Niet alleen moeten de opleidingen gespreid worden over verschillende groepen, er moet een praktijkopleiding met minstens 3 uur achter het stuur gevolgd worden. Vooral dit laatste heeft een grote impact en vraagt inspanning van bedrijven en organisaties om dit in de dagelijkse werking in te plannen.

De Nestor biedt de traditionele praktijkopleidingen aan, waarbij men gezamenlijk de theorie volgt en dan individueel aan de slag gaat in de praktijk, maar ook individuele één-op-één opleidingen. Het voordeel van deze opleidingen is dat de impact op de werkplanning veel minder groot is. In het eerste geval dient een medewerker twee keer voor een halve dag te worden vrijgemaakt. Bij de één-op-één opleidingen (theorie en praktijk op dezelfde dag) is dit in één keer geregeld.

Meerdere talen

Een aantal opleidingen worden voortaan, naast het Nederlands, ook in het Frans en het Engels aangeboden. Dit opleidingsaanbod wordt trouwens nog verder uitgebreid. Kan u de opleiding niet terugvinden in de gewenste taal, neem dan zeker even contact op.

KMO Portefeuille – Winteropleidingen

Bij het volgen van deze opleidingen kan gebruik gemaakt worden van diverse subsidiekanalen. Wanneer uw bedrijf hiervoor in aanmerking komt, zal de Vlaamse Overheid tot 40% tussenkomen in de opleidingskost. Heel wat opleidingen kunnen ook gevolgd worden onder het stelsel van winteropleidingen. Het sectorfonds zorgt dan voor financiële ondersteuning.

In-company

Uiteraard kunnen deze opleidingen ook worden georganiseerd als in-company opleidingen bij u op het bedrijf. Voor meer informatie over deze in-company opleidingen en een gepersonaliseerde offerte kan u contact opnemen via deze pagina.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht