Datum: 25/06/2020

Individuele competentietoetsingen na online webinar voor de theorie. Kostenefficiënt en flexibel.De Nestor biedt vanaf nu webinars aan waarin we de theorie uiteenzetten aan cursisten op afstand. Vervolgens organiseren we praktische individuele competentietoetsingen waardoor we veel meer oog kunnen hebben voor hun capaciteiten. Die werkwijze is volgens ons de veiligste en efficiëntste om mensen op te leiden in coronatijden. Hieronder lees je er alles over.

De Nestor zet meer in op digitaal

De Nestor zet inderdaad meer en meer in op digitaal en dat heeft zo zijn redenen. Corona is er daar uiteraard één van. Doorgaans geven we onze theoretische opleidingen arbeidsveiligheid, noodsituaties en chauffeursopleidingen in een fysiek lokaal. Door corona is dat wat moeilijker geworden, maar uiteraard niet onmogelijk. We geven nog steeds groepsopleidingen maar houden die zo risicovrij mogelijk. Dat doen we door alle mogelijke preventiemaatregelen in acht te nemen en de regels van social distancing te respecteren. Verder beperken we het aantal deelnemers en gebruiken we mondmaskers indien nodig, bijvoorbeeld bij de opleiding defensief rijden. Bovendien ontsmetten we het voertuig voor en na elk gebruik.

Als we de theorie echter online geven, via een webinar, dan wordt alles meteen een stuk veiliger. Vanaf nu bieden we dus meer blended learning aan, een combinatie van leervormen. Een werknemer krijgt de theorie op afstand via een online webinar. Na een meerkeuzetest – ook op afstand – volgen de praktische individuele competentietoetsingen.

Webinar + individuele competentietoetsingen: alleen maar voordelen

De praktische individuele competentietoetsingen volgen dus op een theoretisch luik online. Met deze werkwijze slaan we meteen een paar vliegen in één klap. Door de theorie online aan te bieden vermijden we fysiek contact. Hebben de cursisten bijkomende vragen, dan krijgen ze de kans om die te stellen tijdens de individuele competentietoetsingen daarna. We pakken die praktische competentietoetsingen immers een pak individueler en efficiënter aan. We werken persoonlijker en richten ons meer op de capaciteiten en vaardigheden van de cursist zelf.

Win-win voor de bedrijven, flexibel en kostenefficiënt

Wou een bedrijf vroeger – voor corona dus – vijf mensen opleiden tot heftruckchauffeur, dan moest het die vijf mensen een hele dag missen. De opleiding omvatte immers een halve dag theorie en een halve dag praktijk. Nu kan je als bedrijf de opleiding tot heftruckchauffeur een pak flexibeler én kostenefficiënter inplannen. Je hoeft de cursist immers maar één keer te missen voor de theorie en één keer voor de praktijk. De cursist volgt het theoretische luik via het webinar, waar en wanneer dat hem het beste uitkomt, bijvoorbeeld als het wat minder druk is op het werk. Voor de individuele competentietoetsingen moeten ze maar drie kwartier beschikbaar zijn, net omdat we die individueel aanpakken.

Ook leuk om te weten. We nemen onze webinars op in een ruimte die we speciaal daarvoor hebben ingericht en gebruiken een professionele camera. De beeld- en geluidskwaliteit zit dan ook gegarandeerd goed.

Voorbeeld webinar + individuele competentietoetsingen

We spelen graag het voorbeeld door van een opleiding voor heftruckchauffeur: webinar én individuele competentietoets.

Meer informatie nodig? Aarzel niet ons te contacteren. We beantwoorden je vragen graag!

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht