Datum: 17/02/2023

Een opleidingsplan met meerwaarde

De arbeidsdeal bracht een nieuwe verplichting mee voor werkgevers die meer dan 19 werknemers in dienst hebben: het jaarlijkse opleidingsplan.

(Overigens op de website van FOD WASO staat er dat de werkgevers met minder dan 20 werknemers voorlopig zijn vrijgesteld).

Veel werkgevers zien dit opleidingsplan als alweer een nieuwe administratieve last waarvoor ze jaarlijks aan de slag moeten. De kansen en de meerwaarde van dit formele opleidingsplan zijn dan vaak ook niet duidelijk.

Want dat een opleidingsplan een kansen biedt en een meerwaarde betekent voor zowel werkgevers als werknemers, staat buiten kijf.

Wanneer werknemers gevraagd wordt waarom ze een onderneming verlaten, geven zij vaak gebrek aan communicatie en groeimogelijkheden aan. Door het aanbieden van opleidingen krijgen werknemers echter de kans zich te ontwikkelen en te groeien.

Om te voldoen aan de welzijnswetgeving moet de werkgever heel wat opleidingen aanbieden en deze formeel kunnen aantonen.

Het uitgeschreven opleidingsplan zorgt ervoor dat werknemers makkelijker aan de verplichtingen kan voldoen en dat werkgevers zicht krijgen op een hele reeks opleidingen.

In het opleidingsplan kunnen immers zowel formele als informele opleidingen opgenomen worden.

De Nestor kan als erkend opleidingsverstrekker heel wat formele opleidingen aanbieden, maar staat werkgevers ook bij om praktische en efficiënte informele opleidingen te organiseren.

Wil je meer weten over hoe De Nestor je kan helpen bij het opstellen van het opleidingsplan van jouw bedrijf, neem dan snel contact op.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht