Datum: 14/08/2018

Sinds 01/02/2013 maken de praktijkopleidingen zoals defensief rijden verplicht deel uit van het opleidingstraject in het kader van de nascholingen vakbekwaamheid voor professionele chauffeurs. Deze praktijkopleidingen vragen qua tijdsbesteding meer inspanning dan de “traditionele” theoretische opleidingen. De opleidingen bestaan immers uit een theoriegedeelte van een halve dag en een praktijkdeel met minstens drie uur achter het stuur.Defensief Rijden

Veel bedrijven willen graag dat hun medewerkers het theorie en praktijkgedeelte op dezelfde dag volgen. Dit heeft als voordeel dat de opleidingsinspanning beperkt wordt tot één dag in plaats van theorie op één dag en praktijk op een andere. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te plannen, zowel wat betreft mensen als materiaal.

Daarom biedt De Nestor vanaf vandaag een formule aan waarbij een deelnemer op dezelfde dag de theorie als praktijk kan volgen. De praktijk wordt uitgevoerd met het voertuig van de klant zodat de chauffeur met een “bekend” voertuig aan de slag kan. De ervaring leert dat dergelijke opleidingen defensief rijden beter blijven hangen.

Deze vorm van opleiding defensief rijden waarbij de theorie en de praktijk op dezelfde dag wordt georganiseerd kan zowel voor opleidingen in het opleidingscentrum als bij de klant zelf. In het laatste geval is bij de klant een lokaal noodzakelijk voor het theoriegedeelte.

Een overzicht van deze opleidingen is te vinden op onze online opleidingskalender. Wenst u meer informatie, kan u terecht op onze contactpagina.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht