Datum: 09/10/2017

DefensiefParkerenDe kans is groot dat je begrippen als achteruit parkeren, vooruit parkeren en parallel parkeren kent, maar dat defensief parkeren nog geen belletje doet rinkelen.

Toch is “defensief parkeren” iets wat wij allemaal zouden moeten doen omdat er zoveel voordelen aan verbonden zijn. Het is niet alleen veiliger, het is ook de meeste economische manier van parkeren.

Wat is defensief parkeren?

Defensief parkeren is het achteruit inparkeren in een parkeervak. In plaats van met de neus van het voertuig eerst de parkeerplaats in te duiken, wordt het voertuig achteruit geparkeerd.

Wat zijn de voordelen?

Schade voorkomen

Je komt hoe dan ook vooruit aangereden wanneer je wil parkeren. Door de vooruit heb je een zeer goed zicht op de parkeerplaats en kan je goed inschatten of de plaats voldoende ruim is, er geen obstakels zijn, enz.

Aanrijdingen voorkomen

Bij het weer wegrijden, kan je gewoon vooruit wegrijden. Dit zorgt ervoor dat je een veel beter zicht hebt op passerende voetgangers en het andere verkeer.

Makkelijker manoeuvreren

Bij een parkeerplaats met beperkte ruimte is het veel makkelijker om achteruit in te rijden omdat de auto dan wendbaarder is.

Brandstof besparen

Doordat je bij het wegrijden geen manoeuvres moet doen met een koude motor bespaar je ook nog eens brandstof.

Het is een gewoonte

Wanneer je het defensief parkeren nog niet gewoon bent, heb je wat tijd nodig om je aan te passen. Verplicht jezelf om het iedere keer weer opnieuw te doen.

Het is trouwens een illusie dat je hiermee tijd zou verliezen. Je bent vaker gehaast bij het wegrijden dan bij aankomst. Nog een reden om op een veilige manier de parkeerplaats te kunnen verlaten.

Klik hier voor de stap-voor-stap uitleg “defensief parkeren”.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht