Datum: 20/08/2020

Chauffeurs van wie de code 95 op het rijbewijs vervalt na 31/01/2020 en voor 01/09/2020 krijgen zeven maanden uitstel om hun vakbekwaamheid te verlengen. Onze tip? Verleng je rijbewijs zo vlug mogelijk, zo vermijd je lange wachttijden.

Europees uitstel door Corona

Door de Coronapandemie werd door Europa uitstel verleend voor de bestuurders met een rijbewijs waarvan de code 95 vervalt na 31 januari 2020 en voor 1 september 2020. Chauffeurs wiens rijbewijs in die periode verloopt, krijgen zeven maanden uitstel om hun vakbekwaamheid te verlengen. Dit lijkt lang, maar laat uitstel geen afstel worden!

Door de Corona-maatregelen is de capaciteit van de opleidingscentra verminderd (er mogen minder personen in één opleiding) en 2020/2021 zijn kanteljaren waar veel rijbewijzen vervallen. Veel bedrijven hebben hun opleiding gespreid over de voorbije vijf jaar, maar er zijn ook veel mensen die gewacht hebben en nu nog meerdere opleidingen moeten volgen.

Bovendien is dit sinds de invoering van de vakbekwaamheid het eerste opleidingstraject waar zo goed als iedereen moet voldoen aan drie voorwaarden om de vakbekwaamheid te verlengen, inclusief de opleiding met drie uur praktijk achter het stuur. Deze individuele opleidingsvorm zorgt ook voor een verhoogde vraag.

Code 95: laat uitstel geen afstel worden!

Wie opleidingen op een flexibele manier wil plannen, aarzelt dus beter niet en maakt een afspraak om deel te nemen aan onze open opleidingen via ons transportportaal, of contacteert onze klantenbegeleiding voor het plannen van een in-company opleiding.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht