Datum: 01/12/2018

Een Brits bedrijf diende voor de Rechtbank te verschijnen nadat een medewerker van Alternative Parcel Company (APC) Overnight Ltd op 28 november 2015 ernstig gewond is geraakt aan beide benen nadat hij was aangereden door een vorkheftruck.

Uit een onderzoek door de Engelse inspectiediensten (Health and Safety Executive) bleek dat het bedrijf er niet in was geslaagd te verzekeren dat uitzendkrachten op de juiste manier waren ingewerkt voordat ze mochten werken in een gebied waar vorkheftrucks reden.

Het onderzoek toonde ook aan dat het bedrijf de maatregelen om voetgangers en heftrucks gescheiden te houden van werknemers niet had uitgelegd. Tijdens de dagploeg was er bovendien geen controle over de sleutels voor de vorkheftrucks, terwijl dat dit tijdens de nachtploeg wel zo was.

APC Overnight Ltd heeft schuldig gepleit en heeft een boete van £ 120.000 gekregen en de kosten betaald van £ 10.500.

HSE-inspecteur Steve Shaw zei na de zaak: “Degenen die de touwtjes in handen hebben, hebben de verantwoordelijkheid om veilige werkmethodes te bedenken en de nodige informatie, instructies en training te bieden aan hun werknemers. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat eigen medewerkers en uitzendkrachten een geschikt onthaal krijgen zodat ze veilig en veilig kunnen werken. Als voorafgaand aan dit specifieke incident een correct onthaal was georganiseerd, had het letsel van de werknemer kunnen worden voorkomen.”

Vrij vertaald naar een artikel op http://www.hse.gov.uk
Klik hier voor het originele artikel.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht