Datum: 09/09/2017

ballenWelke verantwoordelijkheden draag je als werkgever? Je moet een bedrijf leiden, klantencontacten onderhouden, de boekhouding verzorgen, betalingen uitvoeren, de personeelsadministratie in orde houden en nog zoveel meer. Het is dan ook geen verrassing dat bij een arbeidsveiligheid-audit nogal wat tekortkomingen naar boven komen.

Geen tijd” is één van de meest gehoorde argumenten wanneer men in een KMO vraagt waarom de wettelijke verplichtingen van de arbeidsveiligheid niet nagekomen zijn. “Te duur” komt vaak op de tweede plaats en niet onterecht.

Wanneer een groot bedrijf € 1,00 per werknemer uitgeeft om de wetgeving toe te passen, dan moet een middelgroot bedrijf € 4,00 per werknemer uitgeven en een klein bedrijf moet zelfs € 10,00 per werknemer ophoesten.

De Nestor helpt

Welk argument ook wordt gebruikt, men kan niet omheen de wettelijke verplichting dat iedere werkgever een preventiebeleid moet voeren. Veiligheidsdeskundigen en preventieadviseurs staan bedrijven bij in het opstellen en uitvoeren van dit beleid.

Niet zomaar omdat preventie “moet”, maar gericht op resultaten en met oog voor de praktische en economische implicaties van dit beleid.

Wil je kennismaken met onze specialisten en proeven van onze manier van werken? Wij komen graag langs, vul uw gegevens in op onze contactpagina.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht