Vakbekwaamheid

Deze pagina is louter informatief.  Voor meer informatie over de theorie examens wordt best contact genomen met een rijschool of een een examencentrum.

Iemand die, noch het Frans, noch het Nederlands, noch het Duits machtig is, mag het theorie-examen voor het rijbewijs afleggen bijgestaan door een tolk die onder de beëdigde vertalers wordt gekozen door het examencentrum.

In het Vlaams Gewest zullen de examens vanaf 01.03.2017 enkel afgelegd kunnen worden in het Nederlands of met bijstand van een beëdigd tolk Frans, Duits of Engels.

Wie het examen wil afleggen voor de categorieën AM, A, B en G, moet een bijkomende vergoeding betalen van € 50,00 voor de bijstand door een tolk. Voor de categorieën C en D, dient een bijkomende vergoeding van € 87,00 betaald te worden.

Om een theorie-examen met bijstand van een tolk af te leggen, moet een afspraak te maken met één van de onderstaande examencentra. Deze examens mogen derwijze georganiseerd worden dat meerdere kandidaten die eenzelfde taal spreken en verstaan, kunnen samengebracht worden. De theorie-examens met tolk categorie C en D kunnen afgelegd worden in de examencentra aangeduid met een *.

Brusselse examencentra
Examencentrum Schaerbeek
Examencentrum Anderlecht

Waalse examencentra
Examencentrum Wandre*
Examencentrum Couillet*

Vlaamse examencentra
Examencentrum Bree*
Examencentrum Alken*
Examencentrum Deurne*
Examencentrum Sint-Denijs-Westrem*

Meer informatie op de website van GOCA.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Blogoverzicht