Datum: 12/02/2018

Naar aanleiding van 1500 dagen zonder ongeval met werkverlet organiseerde Arcelor Mittal Tailored Blanks een evenement met de focus op veilige mobiliteit. Op zich is 1500 dagen reeds een mooi record, maar dit betekent niet dat de inspanningen om ongevallen te voorkomen zomaar mogen gestopt worden.

Daarom werd samen met de preventieadviseurs van De Nestor een speels programma uitgewerkt waar teams het tegen elkaar opnamen in verschillende uitdagingen. Mobiliteit werd tijdens dit evenement zeer breed bekeken: zowel het intern transport met mobiele arbeidsmiddelen, interne verplaatsingen met de fiets als het woon-werkverkeer kwamen aan bod.

Veilige mobiliteit

ForkBlindSpotDe algemene doelstelling van “veilige mobiliteit” is het  voorkomen van ongevallen. Een groot deel van de (dodelijke) arbeidsongevallen doet zich voor op de weg naar en van het werk. Arcelor Mittal TB vindt het dan ook belangrijk om de medewerkers hier tegen te wapenen. Tijdens het evenement werd dan ook aandacht besteed aan het heropfrissen van de voorrangsregels, defensief rijden voor fietsers en het gedrag bij een ongeval.

Mobiele arbeidsmiddelen zijn in veel bedrijven een belangrijke oorzaak van ongevallen en mochten dus hier ook niet ontbreken. In een fel gesmaakt heftruckspel gingen de deelnemers op zoek naar de dode hoeken van een heftruck.

Woon-werkverkeer

AMFiets

Steeds meer bedrijven werken met De Nestor samen om de problematiek van arbeidsongevallen tijdens het woon-werkverkeer aan te pakken. De aanpak is steeds gericht op het bedrijf en haar medewerkers. In het overleg vooraf wordt nagegaan welke vormen van mobiliteit in het bedrijf aanwezig zijn en waar de risico’s zich bevinden. De mobiliteitsdoelstellingen van het bedrijf bepalen mee de inhoud van de opleidingen.

Meer informatie over de “grote fietsquiz”, “het mobiliteitsspel”, “de lekkebandontsnapping”, en zo veel meer kan u bekomen door ons te contacteren.

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht