Op deze pagina kan je de spelregels vinden voor het annuleren of verplaatsen van een inschrijving in een open opleiding, of van een boeking voor in-company opleiding. Voor de praktijkopleidingen in het kader van de nascholingen vakbekwaamheid gelden specifieke regels. Verder vind je ook de wat de afspraken zijn met betrekking tot te laat komen.

Je bent ingeschreven voor een opleiding maar …

… je kan niet aanwezig zijn en wil jouw inschrijving verplaatsen naar een andere datum.

Kijk op het opleidingsportaal wanneer de opleiding van jouw keuze nog eens doorgaat en er nog vrije plaatsen zijn. Kies een andere datum. Stuur een mail naar administratie@denestor.be om de inschrijving te verplaatsen.

Een inschrijving verplaatsen is gratis en kan tot 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. De verplaatsing is pas definitief na bevestiging door De Nestor. Een inschrijving die werd verplaatst, kan niet meer gratis geannuleerd, verplaatst of gewijzigd worden.

… je kan niet aanwezig zijn en wil jouw inschrijving annuleren.

Dit kan enkel schriftelijk. Stuur een mail naar administratie@denestor.be om de inschrijving te annuleren. Een inschrijving annuleren kan gratis tot 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Nadien, tot 8 kalenderdagen voor aanvang, wordt 50% van de oorspronkelijke opleidingskost aangerekend. Annuleer je later, blijft de volledige opleidingskost verschuldigd. Wij maken geen onderscheid tussen de mogelijke redenen voor annulering. Dit betekent bijvoorbeeld dat een medisch getuigschrift geen grond is om af te wijken van deze spelregels. (* Zie verder ook de specifieke regels voor opleidingen code 95 met praktijk achter het stuur).

… je kan niet aanwezig zijn en wil je laten vervangen.

Stuur een mail naar administratie@denestor.be om de gegevens van jouw vervanger door te geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

… je komt niet opdagen of verwittigt buiten de beschreven termijnen.

Dat is natuurlijk niet echt fijn en zorgt voor bijkomende kosten. Wij hebben een plaats voor jou gereserveerd en dus blijft de volledige opleidingskost blijft verschuldigd.

Je hebt een in-company of intra-muros opleiding geboekt maar ….

… je wil de opleiding verplaatsen naar een andere datum.

Stuur een mail naar administratie@denestor.be om de opleiding te verplaatsen.

Een opleiding verplaatsen is gratis tot 15 dagen voor aanvang van de opleiding. De verplaatsing is pas definitief na bevestiging door De Nestor. Een opleiding die werd verplaatst, kan niet meer geannuleerd worden.

… je wil de opleiding annuleren.

Stuur een mail naar administratie@denestor.be om de opleiding te annuleren. Een opleiding annuleren kan gratis tot 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Annuleer je later, tot 8 kalenderdagen voor de opleidingsdag, wordt 50% van de oorspronkelijke opleidingskost aangerekend. Daarna wordt de volledige opleidingskost aangerekend.

… de dag zelf kan de opleiding zonder verwittigen niet doorgaan.

Dit is voor niemand prettig en zorgt voor bijkomende kosten. Wij hebben een docent voor je gereserveerd en dus blijft de volledige opleidingskost verschuldigd.

 

Volgende afspraken gelden zowel voor de open, als de in-company opleidingen:

Toegang tot de opleiding kan vanaf 15 minuten voor aanvang van de opleiding tot aanvang van de opleiding. 

Voor de nascholingen vakbekwaamheid gelden specifieke regels die opgelegd worden door de overheid.

Nascholingen vakbekwaamheid

Wie meer dan 15 minuten te laat komt (na aanvang van de opleiding, of na een pauze), zal niet meer kunnen deelnemen aan de opleiding en dus geen kredietpunten kunnen verwerven. Administratief zal dit beschouwd worden als afwezigheid zonder verwittigen. De volledige opleidingskost blijft dan verschuldigd.

Voor personen die beslissen om alsnog deel te nemen aan de opleiding, zal geen getuigschrift uitgereikt kunnen worden.

Wie hier vragen over heeft kan terecht bij het Departement Mobiliteit & Openbare Werken. https://www.mow-contact.be/contactformulier.php

Annuleren of verplaatsen van opleidingen met praktijk achter het stuur in het kader van de nascholingen vakbekwaamheid

Door het individuele karakter van de praktijkopleidingen (defensief rijden) gelden andere regels voor het verplaatsen of annuleren van deze opleidingen. Een opleiding defensief rijden verplaatsen of annuleren kan slechts kosteloos tot 1 maand voor aanvang van de (theorie)opleiding. Werd de opleiding binnen deze termijn geboekt, dan is verplaatsen of annuleren niet meer mogelijk en blijft de opleidingskost hoe dan ook verschuldigd. Dit geldt ook voor personen die afwezig zijn of wiens praktijkgedeelte niet kan worden uitgevoerd door één van de opschortende voorwaarden (zoals geen geldig rijbewijs, geen geldig keurings- of verzekeringsbewijs, voertuig met gebreken, …).

Medisch getuigschrift

Wij maken geen onderscheid tussen de mogelijke redenen voor annulering. Dit betekent dat een medisch getuigschrift geen grond is om af te wijken van deze spelregels.

Deze spelregels zijn geldig vanaf 01/09/2021 en maken deel uit van onze algemene voorwaarden.