Datum: 23/06/2020

Nieuwe productielijnen opgestart? Dan heb je wellicht een preventieadviseur nodig na heropstart corona.Start je bedrijf opnieuw op na corona? Heeft je bedrijf zich de afgelopen maanden moeten heruitvinden? Heb je nieuwe producten ontwikkeld? Nieuwe machines gekocht? Nieuwe productielijnen opgestart? En heb je daarbij de nodige tijd uitgetrokken om aan de veiligheid van je werknemers te denken? Kon dat beter? Dan heb je wellicht een preventieadviseur nodig na heropstart corona. De Nestor biedt je zijn diensten als consultant-preventieadviseur graag aan.

Corona hakt(e) er diep op in

Corona hakte er bij iedereen diep op in, in sommige sectoren is dat hakken trouwens nog steeds aan de gang. Veel bedrijven moesten noodgedwongen de deuren sluiten, andere heroriënteerden zich naar nieuwe producten en processen.

Een paar voorbeelden? Een aantal bedrijven spitst zich nu vrijwel volledig toe op de productie van plexiglazen toepassingen, en dat terwijl ze een totaal andere corebusiness hadden voordat corona uitbrak. Carta Mundi, de bekende speelkaartenproducent, produceert vanaf nu ook mondmaskers. Beide zijn mooie voorbeelden van de inventiviteit van onze ondernemers.

Veel bedrijven nemen momenteel niet alleen de nodige veiligheidsmaatregen in het kader van corona. Ze nemen ook alles op het gebied van hygiëne, welzijn en veiligheid opnieuw onder de loep. Stellen nieuwe risicoanalyses op en schakelen daarvoor externe preventieadviseurs in indien ze zelf niet over een deskundige ter zake beschikken.

Heb jij ook een preventieadviseur nodig na heropstart na corona? Laat het team van De Nestor je helpen.

Preventieadviseur nodig na de heropstart na corona?

Als bedrijf ben je het gewoon om zaken op een bepaalde manier te produceren. Door corona hebben sommige bedrijven zich echter volledig moeten heroriënteren, een nieuwe niche aanboren en andere producten maken, en dat alles in een hels tempo. Dat is trouwens niet minder dan logisch. Om als bedrijf aan de slag te blijven en economisch het hoofd boven water te houden, moet je snel schakelen.

Gelukkig zijn veel van onze ondernemers uiterst creatief en inventief als dat nodig is. Dan vinden ze nieuwe zaken uit of sturen oude processen bij. Maar bij deze snelle omschakeling is het even belangrijk dat ze de veiligheid van hun medewerkers blijven vooropstellen.

Nieuwe processen brengen risico’s het bedrijf binnen

Bij elke nieuwe procedure in een bedrijf is het essentieel dat een preventieadviseur die grondig bekijkt. Want door nieuwe machines en processen te introduceren in je bedrijf, breng je nieuwe risico’s het bedrijf binnen. Corona heeft er al voor gezorgd dat we onze manier van werken volledig hebben moeten aanpassen. Beginnen we daarbovenop met een andere productielijn of bedrijvigheid, dan is het zeker nodig om de veiligheid niet alleen in het oog te houden maar ook hoog te houden.

Kunnen we je helpen na de heropstart corona?

Heb je een preventieadviseur nodig na heropstart corona? Het expertenteam van De Nestor helpt je een welzijnsbeleid op te stellen en uit te voeren. We bieden advies, expertise en ondersteuning op het vlak van arbeidsveiligheid, gezondheid, hygiëne, verfraaiing van de werkplaats, ergonomie, psychosociaal en milieu.

Neem gerust contact met ons op. Dat kan ook per e-mail of per telefoon op het nummer 09 292 73 82. We helpen graag.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht