Datum: 06/04/2018

Op de Facebookpagina van de Nederlandse politie-eenheid “Landelijke Eenheid Noordwest” werd gisteren volgend bericht gepost:

Overladen02Overladen01“Vannacht zagen wij bij Alkmaar een vrachtwagen rijden waarvan wij het vermoeden hadden dat deze te zwaar beladen was. De vrachtwagen was zo zwaar dat hij in 2 delen gewogen moest worden. Het totaalgewicht bedroeg ruim 81 ton.

Tevens bleek dat het met de rusttijden van de bestuurder dusdanig slecht gesteld was, dat er per direct een staken arbeid van 11 uren werd opgelegd. De vrachtwagen mocht na het overladen van 30 ton weer verder rijden.

Tegen het bedrijf worden meerdere processen-verbaal opgemaakt.”

En in Vlaanderen?

Recent werd ons land op de vingers getikt door Europa omdat vrachtwagens te weinig gecontroleerd werden langs de weg. Minister van mobiliteit, Ben Weyts, belooft alvast beterschap.

“Bij de start van deze regering en in het kader van de bevoegdheids­overdacht hebben we maar 9 inspecteurs gekregen. We hebben extra mensen moeten aanwerven, en die aanwerving is eind vorig jaar afgerond”, zegt minister Weyts.

“Er zijn nu meer dan het dubbele aantal inspecteurs die op volle kracht controles kunnen doen langs de snelwegen vanaf dit jaar. Het aantal inspecties zal dan ook gevoelig stijgen.”

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht