Datum: 18/05/2021

De vaccinatiecampagne is in ons land op kruissnelheid en dagelijks krijgen duizenden mensen hun prik. Om dit vlot te laten verlopen, werd door de overheid beslist dat de regels rond klein verlet van toepassing zijn en werknemers dus het werk mogen verlaten voor de tijd nodig om gevaccineerd te worden. Er is echter geen vaccinatieverlof mogelijk tijdens opleidingen code 95.

Vaccinatieverlof

Het Departement Mobiliteit en Openbare werken is verheugd dat meer en meer mensen bereid zijn om zich te laten vaccineren, maar zij kunnen geen afwezigheid tijdens de opleiding toestaan. Valt de het moment van de vaccinatie samen met een opleiding, dan moet in onderling overleg de opleiding opnieuw gepland worden.

Aanpassing voorwaarden

Omwille van de uitzonderlijke situatie, past De Nestor de annuleringsvoorwaarden aan  voor deelnemers die zich naar het vaccinatiecentrum moeten begeven tijdens een opleiding. De inschrijving voor een open opleiding kan gratis verplaatst worden op voorwaarde dat dit ten minste één week voor de opleiding wordt gevraagd en de vaccinatie-afspraak wordt voorgelegd.

Hou er rekening mee dat bij de opleiding met drie uur praktijk achter het stuur de maximale duur tussen theorie en praktijk van 60 dagen niet mag overschreden worden.

De overheid wijst er nogmaals op dat het ook niet toegestaan is om later bij de opleiding aan te sluiten of om de opleiding vroeger te verlaten (Zowel open als in-company opleidingen). Heeft u vragen omtrent deze beslissing van het Departement Mobiliteit en Openbare werken, dan kan u terecht op het contactformulier.

Meer weten over het vaccinatieverlof voor werknemers?

Belangrijke tip in het kader van het vaccinatieverlof!
Weet dat de de verplaatsing van en naar het vaccinatiecentrum niet geldt als een huis-werk verplaatsing en dat een eventueel ongeval niet als arbeidsongeval zal beschouwd worden.

 

 

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht