Datum: 25/03/2020

Vandaag werden door de Vlaamse Overheid een aantal overgangsmaatregelen genomen naar aanleiding van de beslissingen die eerder werden genomen.

Bewijs van vakbekwaamheid rijbewijs C en D: met 4 maanden verlengd

De vakbekwaamheid is een aanvulling aan het rijbewijs die verplicht is voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs van de categorieën C (vrachtwagen) en D (bus en autocar). Vervalt uw bewijs van vakbekwaamheid in de periode van de noodmaatregelen? Dan wordt de geldigheidsduur verlengd met 4 maanden, te rekenen vanaf de dag volgend op de einddatum van de noodmaatregelen.

Van zodra het weer mogelijk wordt om opleidingen te organiseren zullen deze gepubliceerd worden op ons online opleidingsportaal. Ondernemingen die in-company opleidingen hadden gereserveerd zullen wij contacteren om een nieuwe afspraak te maken.

ADR: tijdelijk geen lessen en examens

Door de noodmaatregelen tegen corona kunt u voor ADR (vervoer van gevaarlijke goederen over de weg) tijdelijk geen lessen volgen of examens afleggen. ADR-opleidingsgetuigschriften en -scholingscertificaten voor chauffeurs en veiligheidsadviseurs die in de komende weken en maanden verstrijken, kunnen niet verlengd of hernieuwd worden. Via multilaterale akkoorden wordt uitstel verleend voor de volgende verplichtingen:

  • de periodieke en intermediaire controles van de tanks;
  • de goedkeuringscertificaten van ADR-voertuigen.

Concreet betekent dit dat:

  • u een examen chauffeur of veiligheidsadviseur moet afleggen vóór 1 december 2020;
  • de periodieke of intermediaire inspecties én de ADR-keuring van het voertuig vóór 1 september 2020 moeten plaatsvinden.

logo De Nestor klein zwartTerug naar Nieuwsoverzicht