COMMUNICATIE

Communicatievaardigheden versterken

Communiceren doe je iedere dag, op ieder moment. Communiceren doe je via het gesproken of geschreven woord, maar ook jouw lichaam spreekt boekdelen. Om je communicatievaardigheden te versterken moet je inzicht krijgen op de manier waarop mensen communiceren. Door middel van oefeningen en rollenspelen leer je beter luisteren, spreken, begrijpen.

Verbindend communiceren

conflict

Verbindend communiceren, ook wel geweldloos communiceren genoemd, is een manier om een relatie op te bouwen met anderen. Verbindend communiceren kan je leren, maar je hebt ook intrinsieke kwaliteiten nodig zoals inlevingsvermogen en het vermogen om te delen met anderen. Wie verbindend wil communiceren moet zich kwetsbaar durven opstellen.

Relaties

Omgaan met ongewenst gedrag & agressie

Jammer genoeg komen ongewenst gedrag en agressie vaak voor. Dit geeft je niet alleen een onbehaaglijk of onveilig gevoel op het moment zelf, maar je kan er ook echt ziek van worden. Ongewenst gedrag en agressie begrijpen kan het makkelijker maken om ermee om te gaan.

Conflicthantering

Waar mensen samenzijn ontstaan soms conflicten. Wij zien het niet zoals de andere het ziet. Standpunten liggen soms mijlenver uit elkaar. Er zijn altijd winnaars, altijd verliezers. Weet je niet goed hoe je met conflicten moet omgaan? Kruip in je in jouw schulp? Heb je het gevoel altijd in het verliezende kamp te zitten? Leer beter omgaan met conflicten door mensenkennis en kennis van jezelf.

WELZIJN

Omgaan met stress

Stress, wij kennen het toch allemaal?burn-out Wanneer wordt de druk zo hoog dat wij het gevoel hebben het allemaal niet meer aan te kunnen? Misschien is het beter om het niet zo ver te laten komen? Omgaan met stress kun je leren. Door op een andere manier naar organisatie, leven en werk te kijken, kan je stress beheersbaar maken.

Burn-out voorkomen

Het ziekteverzuim door stress en burn-out neemt toe. Ligt het allemaal aan onszelf? Zit het enkel tussen onze twee oren of is er meer aan de hand? Leer wat burn-out met ons doet. Ontdek welke de signalen zijn zodat je zelf tijdig kan ingrijpen.

Gezond leven en werken

We weten allemaal dat gezonde voeding de basis vormt van een gezond lichaam. Toch kan de combinatie van leven en werken ervoor zorgen dat wij toch voor die snelle hap kiezen. Wat gezonde voeding is, vullen wij trouwens toch allemaal graag zelf in, maar hoe denken voedingsexperts erover? Wil je meer weten over eten? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een opleiding à la carte.